Stańcie przy stołach

Stoły typu stand by są zazwyczaj małe pod względem powierzchni, a jednocześnie wysokie i okrągłe. Można je znaleźć w kształcie kwadratu lub prostokąta, ale najczęściej spotykana jest powierzchnia okrągła. Stolików typu stand by nie powinno zabraknąć w żadnym lokalu specjalizującym się w dziedzinie gastronomii. Generalnie są jednak meblem niezastąpionym na imprezach bankietowych czy np. prezentacjach. Dzięki swojej konstrukcji dają uczestnikom spotkania możliwość spędzenia czasu wokół nich z lampką szampana lub wina w dłoni. Można jednak z nimi też jeść bez większych problemów, chociaż najczęściej służą do noszenia na „ramionach” głównie drobnych przekąsek. Dużą zaletą oszczędzających miejsce stolików typu stand by jest także to, że dzięki nim ludzie są blisko siebie, dzięki czemu towarzystwo na wydarzeniu jest bardziej spójne. Konstrukcja stolików stand by wykonana jest z metalu, górna płyta wykonana jest najczęściej z trwałego tworzywa sztucznego lub drewna. Ponieważ stoły tego typu charakteryzują się niewielką wagą, obsługa ich jest niezwykle wygodna.